Dammen är Tvärålunds hjärta och ögonsten på sommaren. Här träffas många och spelar beachvolleyboll, minigolf, boule och fikar. Varför inte ta ett bad i Dammen som är byns badplats. Det är en jättefin badplats med sandfylld botten och hopptorn.
Området är tillgängligt för rullstolsburna. Vid badbryggan är det barn- och handikappvänligt (man kan t.o.m. styra ner en rullstol direkt i vattnet). Omklädningsrummen har golvvärme och givetvis fräscha duschar och toaletter, dessa städas dagligen sommartid. Timmerlogen kan man hyra för en slant eller sitta och fika i under öppettiden. Här finns även ett café: Café Dammen.

Ansök om sommarjobb 2019!

I slutet av mars eller i början av april är det dags för intresserade ungdomar 14 – 17 år  att anmäla sig för sommarjobb på sommarcaféet. Byaföreningen Tvärålund kommer att erbjuda jobb till totalt 6 par par (dvs. totalt 12 ungdomar) och varje par kommer att få ansvara för driften av caféet i en period av 10 dagar. Säsong startar i mitten av juni, som vanligast några dagar före midsommar och slutar i mitten av augusti, precis före skolstart. Mer information finner du i länkarna nedan.

Arbetsbeskrivning
Infobrev

En trygg badplats

Dammen finns med på på badkartan.se
Där kan du söka bland fler än 3000 svenska badplatser! Sajten har kunnat bli möjlig tack vare Naturvårdsverket, Smittskyddsinstitutet och Sveriges kommuner. De hjälps åt att samla in vattenprover och annan information från badplatserna runt om i landet.
Det tas vattenprover två gånger per år från Dammen och resultaten kan hitta här på badkartan.se

Café dammen

På området kring Dammen finns ett sommarcafé som drivs av skolungdomar. Där kan du köpa allt från godis och glass till hembakat fikabröd.