Komatsu Forest flyttar hela sin service- och verkstadsdel i Tvärålund.

Efter flera års arbete med att få in en långsiktig hyresgäst i industrihuset är det nu klart att skogsmaskinföretaget Komatsu flyttar sin verkstad från Ersboda i Umeå till Tvärålund under hösten 2018.

– Vi gör flytten för att komma närmare våra kunder. Det är i första hand vår personal på Ersboda som flyttar med, men vi hoppas också på en utveckling i framtiden med fler arbetstillfällen, säger Ulf Nordström, eftermarknadschef på Komatsu Forest i Umeå.

För Tvärålund är skogsmaskintillverkarens ankomst till byn ett verkligt lyckokast. Det är snart tio år sedan byaföreningen tog över industrihuset av kommunen och sedan dess har ett flertal företag under kortare perioder haft sina verksamheter i byggnaden.

– Vi har haft ganska bra beläggning, men de flesta har stannat här under endast ett eller ett par år. Vi har försökt hitta någon som varit beredd att stanna längre. Nu har vi lyckats med det och nu inleds en omfattande renovering av industrihuset. Det är över tusen kvadratmeter som ska ge plats för Komatsu. Det finns ju många entreprenörer som har Komatsu-maskiner i just Vindeln, Vännäs och Bjurholm. Företaget ville flytta närmare dem och vi kunde erbjuda rätt lokaler. Även om det varit en lång process och mycket diskussionerna med Komatsu under ett par år har det varit värt att vänta och hålla lokalerna för att få en långsiktig lösning. Därför känns det extra kul nu, säger Anders Lundgren, ordförande i Tvärålunds byaförening.

Rulla till toppen