Tvärålund använder VR-teknik för att visualisera byaprojekt

Tisdagen den 9 april bjuder Tvärålunds byaförening in till en historisk afton. Under det aktuella projektet Metropols informationsträff kommer byborna ges möjlighet att uppleva det planerade allaktivitetshuset med hjälp av modern VR-teknik.
– Ett sånt här omfattande projekt kräver att hela byn står bakom och känner sig delaktiga, säger projektledaren och arkitekten Albin Holmgren.  Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda VR som en del i inkluderingsarbetet. Det är viktigt för oss i projektgruppen att lyssna till medlemmarna och skapa förutsättningar för fler att påverka projektet.
Under flera år har Tvärålund planerat och arbetat för ett allaktivitetshus mitt i byn. Idag finns en gammal uttjänt bygdegård som bland annat kommunen hyr för skolans räkning. Behoven är tydliga – med växande barngrupper i både skola och förskola börjar de befintliga lokalerna bli trångbodda och eftersom Tvärlund vill fortsätta utvecklas som en attraktiv plats för fler att bo och leva i måste samhällsservicen utvecklas.
Huset som kallas för Metropol, efter byns gamla danspalats, ska inrymma alltifrån multifunktionshall, gym, café, bibliotek och lokaler för olika praktiska skolämnen.
– Det är ingen slump att Tvärålund upplever så mycket positivt just nu, säger Emil Hägglund, medlem i projektgruppen och till vardags kommunikationskonsult. Det är många som arbetat hårt under flera år med bland annat bygget av tågperrongen och nu senast Komatsus inflyttning i industrihuset. Tvärålund är ett mycket gott exempel på vad som kan hända i en byggd när man i princip bara ser möjligheter och arbetar målmedvetet tillsammans.
VR-visningen börjar 18:30 den 9 april i den gamla bygdegården, tillföljd av en informationsträff med möjlighet till dialog och samtal.
Alla är välkomna!
För mer information kontakta
Albin Holmgren, projektledare
albin(at)albinholmgren.se
0730-24 17 90
Rulla till toppen